Suurin odotuksin lähdettiin kotimetsälle kahden agentin kanssa. Iloinen yllätys oli, että tila-autossa oli turvaistuin odottamassa.

Ensimmäiseksi suuntaamme East Lake Villa-nimiseen paikkaan, joka on lähellä keskustaa ja työpaikkaa, tavallinen kerrostaloasunto melko huonolla pohjaratkaisulla ja aina niin ihanalla kokolattiamatolla. Piha on viehättävä kiinalainen puutarha ja lampi mutta se ei houkuta niin paljon kun itse asunto oli meille epäsopiva. 

PCP-talosta toimistosta asuinhuoneistoiksi muutettu asunto. Tosi pimeä kämppä, sokkeloinen ja täälläkin minua ilahdutti kokolattiamatto. Asunto on varmaan juuri siivottu ja aineina ei ole käytetty mitään miedosti hajustettua... pistävä tuoksu leijui koko asunnossa. Pihaa ei ole, en sitä odottanutkaan keskellä Chaoyangin aluetta! Leikkipaikka talossa on alakerrassa lähellä kuntosalia ja uima-allasta. Leikkihuoneesta perheen alle 3-vuotiaat saa irroitetuksi vasta taitavan suostuttelun jälkeen.

Palms Springs Apartmentissa kävimme kahdessa asunnossa, prameat marmorilattiat, isot koko seinän peittävät peilit ja ikkunat. Näkymä oli kaunis Chaoyang Parkiin. Haju taasen...viemäristä tuttu rehevä maan haju löi vastaan toisessa asunnossa jo ovelta ja toisessa kun päästiin kylppäriin. Kansainvälinen leikkikoulu sijaitsee aivan ikkunan alla, tosin en tiedä onko sillä meille merkitystä.

Ex-tempore käväisy Marriot Apartmentissa oli mukava piristys, taattua Marriot-hotelliketjun tasoa ja kalustusta siedettävään hintaan.Ihana poreamme kylppärissä ja luksukselta tuntuva sähköliesi keittiössä. Tämä voisi olla miettimisen arvoinen!

Pieni turhautuma nosti päätään, olimme etukäteen täyttäneet kupongin johon olimme laittaneet mitä tulevalta kodilta halusimme, en muistanut rastittaneeni kokolattiamattoa, viemärinhajua tai pimeitä sokkeloita. Positiivisella mielellä kuitenkin odottelin mitä villoilla on meille tarjota.

Beijing Rivieran ilmeisesti karmeimmassa kunnossa olevat talot ovat sitä mitä me haluamme. Mutta aluehan on vanhimmasta päästä joten kunto ei ole enää niin hyvä, Pekingissä kaikki rapistuu nopeaan. Tämän saan kuulla moneen kertaan joten se on sitten kaiketi paikkansa pitävä juttu. Beijing Rivieran puolesta puhuisi suomailaiskeskittymä ja rauhallinen alue mutta alue ei innosta minua yhtään. Mika miettii työmatkaa ja siihen tuhlautuvaa aikaa.

Päivän antiin todella pettyneenä mietimme illalla miten jatkaa jos huomisen anti on yhtä heikkotasoista.