64378.jpg

Ilolista pääsiäista kaikille jotka blogimme silmäilevät! Tuntemattomille kerrottakoon, että Kassu-poikani tässä myhäilee. Kassu on 2v 6kk vanha pikkujätkä.

Pitkäperjantai, täällä sitä ei huomaa mitenkään, Mika lähti töihin aamusta ja kaupat ovat auki, eikä missään näy pääsiäiskrääsää. Tuntuu oudolta viettää pääsiäistä kun ympäristössä sitä ei noteerata mitenkään.

Kassu varmisti tietäjäksi tulonsa heti aamulla ennen kuin nousimme sängystä. Taidan juhlistaa päivää ostamalla sille jonkun lahjan ja kakun.

Puuhastelemme Kassun kanssa aamun kotosalla ja mietin mitä tänään tekisimme. Mika on iltamyöhään töissä ja vielä päivällisellä sen jälkeen joten olemme Kassun kanssa kahden koko päivän.

Lähdemme päiväuniaikaan ulos kärryjen kanssa ja toivon Kassun nukahtavan, että saan käytyä kahvilla ja kirjoitettua sähköpostia parille ystävälleni johin en ole ehtinyt olla yhteydessä (Hei vaan Cidi ja Walde!). Kassulla oli taas omat suunnitelmat ja se ei tietty nukahtanut, ei sitten millään vaikka ravasin pitkin katuja yli tunnin, alistuneena kohtalooni annoin periksi ja menimme YuShowlle katsomaan Kassulle tietäjälahjaa. Tinkasin omasta mielestäni kivaan hintaan 49 osaisen puurautatien, siinä on kaksi siltaa, suoria ja kaarevia radanosia, asema, autoja, junia, puita ja liikennemerkkejä.Suostuin maksamaan 140 RMBtä.

Kassu tarvitsi myös kevyemmät kengät joten suuntasimme kenkäpuolelle. Sanoin Kassulle, että ostaisimme kevyemmät sandaalit. Pysähdyimme yhdelle kojulle jossa oli hyvä tarjonta kenkiä, aloin katsomaan minkälaiset olisivat hyviä ja Kassu keräsi lähikojujen myyjät ympärilleen. Myyjät esittelivät Kassulle kenkiä ja Kassu joko hyväksyi heidän ehdotuksensa nyökkäämällä tai huitomalla kättään ja huutamalla: "No, no, no!" Jostain syystä kevyemmät kengät vääntyivät olkapäänkengiksi ja Kassu vaati myyjiltä olkapäänkenkiä. Löysin kahdet kengät jotka Kassukin hyväksyi ja kävimme tinkaamaan hintaa. Maksoin varmasti liikaa kengistä mutta mulla oli kuuma ja Kassu huusi kurkkusuorana: "Olkapäänkengät, Kassu haluaa olkapäänkengät!" Mukaamme lähti hopeanväriset verkkokengät ja siniset "Niken"olkapäänkengät.

Kassu halusi kotiin malttamattomasti kokoamaan junanrataa. Junanradan paikaksi valitsimme parvekkeen ja rakensimme hienon ja ison rautatien sinne jo senkin takia, että ayin on helmpompi imuroida olohuoneessa kun rautatie ei ole keskellä lattiaa.

Kassun nukahdettua illalla sohvalle katselin The Passion Recut-elokuvaa, joka sopikin tähän päivään paremmin kuin hyvin.