Odotimme sunnuntaiaamuna putkimiehiä paikalle. Eilen managementin poitsu lupasi, että miekkoset ilmaantuvat ovellemme kello 9 aamulla. Varmisteli vielä, että aika passaa kun on niin aikaista ja sunnuntai. Sopiihan se meille, kivahan se on aamuhädälle päästä omaan huusiin ajattelin optimistisesti.

Eipä kuulu eikä näy miekkosia kello yhdeksältä, tosin olen oppinut olemaan kärsivällinen ja odottelemaan ainakin puoli tuntia, ennen kuin luovun toivosta, täällä ei niin minuutilleen näytä ajat pitävän. Puoli yhdentoista aikaan Mika soittaa management-ofiisiin ja kyselee putkimiesten perään... voi kun ette soittaneet kun odotimme täällä teidän soittoa ja kun ei kuulunut kaiffat menivät toiseen unitiin. No jopas taas jotakin! Tyypit lompsivat sitten mestoille melkein heti ja värkit ovat samat kuin eilisellä hepulla joten paljoa ei ole tehtävissä. Kahdelta kuulemma tulee sitten paikkeille insinöörit. Olemme tehneet lähtöä kaupungille aamun joten päätämme antaa managementin edustajalle avaimemme joten hän päästää insinöörit sisälle ja me saamme sitten tulla kaupungilta kämppään jossa röörit taas toimii.

Ajoimme taksilla Tian An Menin-aukiolle ja kävelemme kielletyssä kapungissa jonne on sunnuntain kunniaksi suunnistanut meidän lisäksemme "muutama" kiinalainen. Päädymme Ergossa matkustavan Kassun kera usean kiinalaisen turistin filmille ja digille. Jännä miten täällä on ihan Ok olla utelias ja tuijottaa jos näkee jotain erikoista, kuten nyt meidät.

Olemme itsekin varustautuneet kameralla ja napsimme kuvia. Uutisista tuttu valtava Maon kuva on pakko ikuistaa sekä Tian An Menin aukio. Keisarillisen palatsin parvekkeella on keisariperhe teehetkellä, yritämme ottaa kuvia mutta kohde on niin korkealla, että lopputuloksena on keltainen epämääräinen läiskä punaisella parvekkeella.

Rakennukset ovat nättejä koristeellisin puuleikkauksin ja maalauksin koristeltuja. Nolottaa tunnustaa mutta kuvittelin kaupungin olevan täynnä näitä vanhoja rakennuksia, eikä moderneja hig-rise-buildingeja.

Kävelemme ympäriinsä laiskaa tahtia ja kaiketi kävelyni on kuin kamelinkäyntiä koska Kassu nukahtaa säkkiin ja me päätämme lähteä lampsimaan kohti ostoskatua. Ostoskatu on valtava! Ostoskeskusta toisen perään. Etsimme New China Children Storea, valtavaa lelukauppaa tarkoitusksenammen on löytää Kassulle Tuomas-veturi tai jotain siihen liittyvää. Kassu herää pirteänä lelukaupan melussa ja tietenkään ei ole enää toivoakaan, että se nukahtaisi kun ympärillä on niin paljon kaikkea kiinnostavaa.

Lähdemme lelukaupasta tyhjin käsin, Tuomas Veturia ei näkynyt, ei myöskään kylpyleluja. Kotiin ei huvita lähteä vielä, koska kotona pitäisi olla insinöörejen puuhastelemassa huusien kanssa. Menemme Oriental Plaza-ostoskeskukseen. Hassu juttu, nämä länsimaista ja kallista tavaraa myyvät valtavat ostarit ovat aina melkein autoita vaikka ostoskadulla oli tungos. Kävelemme päämäärättömästi ympäri ostoskeskusta ja Kassu saa ensituntumaa miltä tuntuu mennä liukuportaissa ihan itse.

Menemme kahvilaan ja ostamme aivan ihanat jättimäiset tuulihatut kermavaahtotäytteellä. Mahtavan sotkuista syötävää meille aikuisille, saati sitten 2v ipanalle joka haluaa imeskellä pelkän kermavaahdon pullan sisältä. Olemme koko perhe kermassa, kokiksessa ja tomusokerissa poistuessamme kahvilasta. Säälin kahvilan työntekijöitä jotka joutuvat siivoamaan jälkemme, pöytä jäi siivottomaan kuntoon vaikka yritin sitä parhaani mukaan siistiä.

Kassu haluaa vielä ostoksille urheilukauppaan ja haluaisi ostaa jääkiekkopaidan. (tavallinen college-paita jossa on numero rinnassa) Saan Kassun uskomaan, että paita on aivan liian suuri ja jatkamme matkaa ympäri urheilukauppaa kunnes Kassu löytää koipallon. Siitä joudumme vähän aikaa neuvottelemaan otetaanko palloa mukaan vai ei.

Nappamme taksin urheilukaupan kulmalta ja palaamme kotiin katsomaan mitä viemäreille kuuluu. Eipä niille kuulu mitään uutta, tukossa edelleen ja tukevasti. Käytämme siis edelleen aulan vessoja.

Kävelemme tien toiselle puolelle Metro Cafeseen syömään. Paikka tarjoaa hyvää italialaista ruokaa ja Kassukin yllätyksekseni syö pastaa oikein pureskellen.